Småtjejerna

Poppys valpar har börjat gå runt och busa lite nu.

Chi-tjejerna

Poppys valpar Pixie (blue fawn) och Penny (vit och brun) äter och sover och växer! När den här bilden togs var de bara två dagar, men en vecka gamla hade de ökat till ungefär dubbla sin födelsevikt, precis som det ska vara. De sista två dagarna har de öppnat sina ögon och börjat kravla runt lite mer.


Den ultimata valplådan för Poppy och hennes valpar visade sig vara en kattlåda, alltså en plastlåda med kanter. Efter en vecka bestämde Poppy att den inte skulle stå i sovrummet längre, utan i chi-hagen i vardagsrummet! Men bara på dagarna, på nätterna står den jämte mattes säng...
Att ha chihuhua-valpar är helt annorlunda mot att ha kelpie-valpar, inte lättare eller svårare, bara....annorlunda!

Nya ägare

Den 7 juli var det dags för besiktning av hela kullen, alla fick parvo-vaccin, mikrochip och gick igenom besiktningen helt utan anmärkningar. Jag hade blivit mycket förvånad om det upptäckts något fel på någon av dem, än en gång måste jag säga att jag är supernöjd med hela den här kullen, starka och vackra och lagom galna!
Vi har haft väldigt mycket åska här den sista veckan, men ingen valp bryr sig om smällarna, inte ens när det slår ner så nära att det blixtrar ur vägguttagen. Vi är vana och har skyddsutrustning och rutiner för sladdutdragning när det börjar mullra, men en ny telefon fick jag köpa igår... Lika trist varje gång!

Binya och Bookie åkte till sina nya ägare direkt på tisdagseftermiddagen:

Binya med Alva Nimbs (i familjen finns också Lonja, Thomas, Adam och Binyas mamma Kelis.


Bookie med Andreas och Elaine.


Nu blir det till att bo i köket ett par månader, och köpa hushållspapper i storpack!

En dag på stranden

Som ett äventyr innan valparna börjar åka "hem" bestämde vi oss för att lasta in alla i bilen och åka till Öland och bada med dem! Vädret var lagom varmt och solen sken. Bilresan gick bra, de satt två och två i trippelburen i vår oumbärliga VW Caravelle... Lite pip och gnäll var det till att börja med, men det gick snabbt över.

Gå i koppel för första gången var ju lite konstigt för dem, men ingen backade, alla gick framåt, då blir det mycket enklare.


Sen ner i vattnet, men det var lite brant, så de fick lite hjälp.


Vattnet var inte så kul, men ingen protesterade mot att gå runt lite, plaskade mest gjorde Biddy.
Typisk bild på en kelpie...

Efteråt var det skönt att lägga sig i bilen och torka, alla somnade!

Alla bilder från doppet finns på http://www.pixbox.se/alb1057532 .

Film från vall(p)-testet

Tjejerna:
Killarna:


RSS 2.0