Bilder från vall(p)-testet

Lite bilder från valparnas allra första möte med får. Lite blandad kompott vad gäller beteenden, och eftersom det var första gången jag ordnade ett sånt här vall(p)-test är det inte lätt att dra några slutsatser om framtida kapacitet, men kul var det, och gott sov de sedan!

Lonja tog bilderna, och vi ska nog kunna lägga upp lite film också när vi (d v s Carolina...) redigerat lite.

Nya individuella huvudbilder finns i pixbox-albumet.

Bob
BoogieBinya och BookieBinya och BiddyBiddy


Poppy har fått valpar

Igår 24/6 föddes Poppys valpar. Det blev 2 tikvalpar. Penny och Pixie blir hemmanamnen, stamtavlenamnen blir ur musikalen/filmen Hairspray.
Poppys valpar, Pixie och Penny
Poppys valpar, Pixie och Penny

Studiebesök

Helgesbo-gymnasiets Hund2 har varit här på studiebesök för att titta på valparna.
Både valpar och elever uppförde sig väl, och det blev ett givande utbyte och myyyycket fotande med mobilerna! Socialisering på hög nivå....inget problem med en kelpiekull vars motto verkar vara "alla på en gång" ! 
Mamma Kelis känner tjejerna väl, Kelis jobbar på Hundlinjen tillsammans med matte Lonja som är utbildningsansvarig. Jag vet att flera av dem drömmer om och planerar egna valpkullar i framtiden.Ny valpkull

Nedräkningen har börjat, beräknat valpningsdatum 28/6. Jag har aldrig haft två kullar samma år förut, ännu mindre samtidigt... Men hur tikar löper styr man inte över ! Överlappningen blir bara ett par veckor eller så...

Den blivande mamman till vår första chihuahua-kull heter Silverpilens Cayenne ("Poppy") och väger normalt 2 kg.
Jag har beställt tre stycken 90-grammare, en hane och två tikar, men vi får se hur samarbetsvillig naturen är på den punkten !Leveransdatum

Den 7/7 är valparna 9 veckor, då gör jag veterinärbesiktning, märkning och vaccination, och sen är det fritt fram för hämtning.
Anledningen till att jag behåller dem en vecka extra är att det brukar hända väldigt mycket mellan tiken och valparna den veckan. En bra fostringsgrund som vi har mycket nytta av senare!


Nya bilder

Valparna växer så att det knakar, både utanpå och inuti! Leken har kommit igång ordentligt, flera har börjat kampa lite med saker som sitter fast, och jag har sett början till eye-beteende på ett par stycken. Det regnar en del, men valparna är oftast inte nöjda med att göra ifrån sig på tidningarna inne, de håller sig tills de kommer ut, och de låter, högt!, om man inte är snabb nog! Jag jobbar på den stora valphagen med grus- och gräsunderlag, men jag tar det långsamt, det har varit mycket nackspärr sista månaden, och det har jag inte tid med nu ;)) !

Vi har laddat upp mycket nya bilder i pixbox-albumet, ta en kik!!! Fotograferat har Heléne och Carolina Borgryd och Lonja Nimbs gjort.

Kattvana

Sedan 1993 har det bott två kattbröder hos oss, de vi har idag heter Pippin och Picasso och är födda 2005. Våra katter är aldrig i huset, och väldigt sällan ens på tomten, bara när räven är i faggorna kommer de upp på verandan. Men när vi har valpar tar de det som sin uppgift att göra valparna kattvana! De jagar inte valparna, eller leker med dem, de bara går omkring och låter sig betraktas och luktas på... En, köpt, valp verkar inte utlösa det här beteendet, men en hel kull gör det, gång på gång och med olika katter! Man förstår inte allt som katter gör, men hursomhelst tycker jag att det är en bra sak att valparna har träffat katter redan som små.

Picasso

RSS 2.0