Aliborgs Ask for Penny PingletonChihuahua-tiken Penny, 12 veckor gammal, finns ledig för hugad köpare.

Penny är född 2009-06-24 e. SUCH Chico Queridas It's Brilliant u. Silverpilens Cayenne, båda föräldrarna har PL 0/0. Penny har underbett och passar inte till avel eller utställning, därför är priset reducerat till 10 000 kr.

I övrigt är hon vacker och välbyggd, en livlig och lekfull valp som gärna springer och busar och tycker om bollar och andra leksaker. Hon är lite försiktig med främmande människor, och den biten behöver hennes blivande ägare fortsätta träna på.
Penny är förstås registrerad i Svenska Kennelklubben, hon är veterinärbesiktigad, vaccinerad och chipmärkt, och rumsrenhetsträningen är påbörjad utan problem.

Nu vid 12 veckors ålder väger hon 1100g och vi uppskattar hennes vuxenvikt till strax över 2 kg.

Som Pennys blivande ägare måste du ha tänkt igenom ditt hundköp grundligt, en chihuahua blir ofta 15 år eller äldre, hur än ditt eget liv skiftar under de åren måste det finnas plats, tid och engagemang nog för hunden. Det spelar ingen roll om du bor i lägenhet eller hus, i stan eller på landet, men även om en chihuahua är liten till storleken måste du ha i åtanke att den har samma behov av aktivering och stimulans i form av promenader, träning och lek som en större hund.
Däremot gör storleken att du måste tänka lite extra för att skydda den vid möten med andra djur och ovana människor.

Mer om rasen och föräldrarna finns på vår hemsida www.elmeberg.com , har du frågor om chihuahua eller Penny är du välkommen att ringa Heléne på 0481-21133 mellan kl 8-21, även helg.

 1100g


Bob-the-kelpie har hittat hem

Bob är såld och flyttar på fredag, och jag fick behålla honom i närheten :), så förhoppningsvis kan alla valparna i kullen komma på den första valpträffen som vi ska ha den 18/10.
Tack alla ni som har varit inne och tittat på honom här!


Aliborgs Booroorban Bob

Bob-the-kelpie, döpt efter den australiska barnsången http://www.youtube.com/watch?v=0cRKKwHN5Yo , finns ledig för hugad köpare.

Anledningen till att han finns kvar hos oss är vår önskan att ha valparna i närheten och kunna hjälpa till med de svårigheter som kan uppstå i ett liv med kelpie utan att vara hindrade av geografiska avstånd, men för att hitta rätt ägare till Bob får vi helt enkelt avstå från det kravet. Därför vill vi att hans nya ägare ska ha hundvana, helst från arbetande hundar, och kunskap och vilja att utveckla Bob till den givande tränings- och tävlingskompis som han kan bli i vilken hundsport man än väljer.  

Bob är en mycket rolig hund; kramig, lekfull, hoppig, påhittig och en riktigt clown som tycker om att stå i centrum. Han sysselsätter sig gärna själv med sina ben och leksaker. På några minuter kom han på hur man kunde få en uppdragbar kattleksak att röra sig genom att hålla i den med tassarna och dra i snöret...vilket är typiskt Bob!

Ska vi prata allvar så uppfattar jag Bob som en mycket intelligent kille, följsam, kontakttagande och arbetsvillig, men ändå stark och självständig. Han griper bra i de flesta material, håller emot något sämre, men helt ok. Han visar stort intresse för fåren och har bra pondus med dem, ingen klockren balans än så länge men det kommer nog.

Utseendemässigt är han förstås lite ranglig just nu, men jag har inte hittat några fel på honom än...rak och parallell fram och bak, och med stora rörelser med bra påskjut bakifrån, bra hals och ett vackert huvud.

Hittills har han varit helt orädd för höga ljud, reagerar överhuvudtaget inte på intensiv åska eller gevärs-skott i skogen, eller några andra, mer eller mindre vardagliga, ljud som vi utsatt honom för.

Bob är förstås ingen hundgårdsvalp som har stått bakom galler och väntat på sin nya ägare. När de andra valparna hade åkt flyttade Bob in i familjen och påbörjade sin grundfostran, och den nödvändiga miljöträningen startade.
Han har inte "gjort inne" sedan han var 8 veckor, han har åkt bil och varit med på ställen av olika sort, varit med på gården vid våra sysslor med bl a fåren, gått promenader med och utan koppel och påbörjat lite klickerträning.
Han har varit ensam korta stunder i bur och i hundrummet utan att hetsa upp sig för det, även om han kan låta lite i början. Längre stunder har han haft barnvakt i form av kelpiefarbrorn Ian.

Vill du veta mer om Bob eller komma och träffa honom, ring och/eller maila och berätta om dig själv.
När jag har hittat en ny ägare till Bob skriver jag det på hemsidan och här på bloggen.foto Lonja Nimbs


RSS 2.0