Till salu: Aliborgs Ask for Tracy Turnblad...

...eller Pixie (engelska för älva), som hon kallas, har nu kommit upp i storlek så pass att det är dags att hitta hennes nya ägare!

När hon är såld meddelar jag det på hemsidan och här i bloggen.

Pixie vägde 97 g när hon föddes, och det stod snabbt klart att hon inte kommer att bli någon stor chihuahua. Vi räknar inte med att hon kommer att väga över 1,3 kg som vuxen.

Pixie på promenad
 
Även om hon inte är stor har hon från födseln varit pigg och framåt, hon leker och springer och busar med de andra chihuahuorna, och ingen kan "sätta sig" på henne, då säger hon till på skarpen!
På veterinärbesiktningen kollade veterinären lite extra på hjärta/lungor/vattenskalle, som är sådant som kan orsaka dålig tillväxt hos människor och djur, men inga fel hittades, hon är helt frisk.
Rasstandarden för chihuahua accepterar hundar mellan 500 g och 3 kg, så hon är heller egentligen ingen extremt liten chihuahua...

Pixie på språng...

En chihuahua av den här storleken kräver dock en ägare som inte har några fördomar mot hundväskor eller hundkläder ;)
En chihuahua vill alltid följa med, var du än går, men har man korta ben kan man behöva lite hjälp om promenaderna blir för långa, och en liten kropp kyls ner snabbare än en stor och behöver ofta en tröja på vintern för att inte tappa för mycket vikt.

Den har däremot samma behov av sällskap och aktivering som en stor hund, och den ska absolut inte "slippa" gå ut bara för att den är liten! Det som är fascinerande med chihuahua, oavsett om den väger 0,5 eller 3 kg, är att det är väldigt mycket hund i den, den tar mycket mer plats i hemmet än vad man kan tro ;) , och den är alltid intresserad av dig och av vad du gör, vart du ska och allting som händer i omvärlden. Vilket gör, som jag ser det, att man får väldigt mycket tillbaka som hundägare!

En strumpa ÄR en hundleksak!

Nu vid 15 veckors ålder väger Pixie 800 g och vi uppskattar som sagt hennes vuxenvikt till ca 1,3 kg.

Pixie (i tröja) på varmaste platsen i huset, Ians rygg...

Som Pixies blivande ägare måste du ha tänkt igenom ditt hundköp grundligt, en chihuahua blir ofta 15 år eller äldre. Det spelar ingen roll om du bor i lägenhet eller hus, i stan eller på landet, men hur än ditt eget liv skiftar under hundens livstid måste det finnas plats, tid och engagemang nog för hunden. 

Mer om rasen och föräldrarna finns på vår hemsida www.elmeberg.com , har du frågor om chihuahua eller Pixie är du välkommen att ringa Heléne på 0481-21133 mellan kl 8-21, även helg.Kommentarer
Postat av: Martina i Kalmar

Åh,så fin hon är. Krama henne från mig!

2009-10-07 @ 09:36:03
Postat av: Linda

Kilo är med i nyaste numret av Hemmets Journal :D

2009-10-08 @ 16:43:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0