Extreme shepherding

Fantastiskt vad ett gäng från Wales kan göra med sina får och sina vallhundar! Enligt utsago ska de ha fått "a little help" men det mesta är helt genuint, "the dogs are very very able".
Indeed!!!!

Missa inte Tetris-fåren...


Valpträff

Söndagen den 18/10 lyckades vi samla ihop alla sex NSW B's, 5,5 månader gamla, och deras ägare hemma hos Lonja och Thomas i torpet Hårdehall lite norr om Kalmar. Mamma Kelis var förstås också med, och gammelmorbror Ian fick dispens för att följa med på "valp"-träff, han är faktiskt snart 11 år...

Först blev det promenad, med och utan koppel, och rummel i skogen. Ingen sprang iväg för långt och alla kom tillbaka till sina koppel....skönt att det är kelpies och inte taxar, då hade resultatet varit ett annat ;)

Sen grillade vi korv, tittade på Lonjas alla valpfoton som rullade på datorn i värmestugan och Lonja pratade lite om ledarskap och vikten av att känna sin hund. Lonja hade även dukat upp med "förgiftad" lammlever som man kunde träna på att gå förbi med valpen utan att den tog sig en tugga...

Det här var så roligt så nästa sommar ska vi nog försöka få ihop en stor kennelträff! På 2000-talet har det fötts 30 Aliborgare, varav 25 kelpies, 3 phalene och 2 chihuahua. (Träffen kommer som det känns nu att bli väldigt kelpiebetonad med olika aktiviteter.)

Här är hela gänget som var samlade i söndags, Lonja Nimbs har fotat.


Ian, Benji, Biddy, Spike


Spike, Binya, Kelis, Bookie, Bob"Koppeldelen" av promenaden, Benjie, Bookie, Binya, Kelis.


Stort tack till alla som kom, och till Lonja och Thomas för att vi fick vara hos er!

Bloggen ändrar inriktning

Det här med blogg var enkelt och praktiskt, om man jämför med att knacka kod och göra ändringar på hemsidan... Så nu övergår jag till att även skriva om nyheter och resultat här.

Är du bara intresserad av kelpie, eller bara chihuahua, går det att välja bort andra inlägg genom att välja kategori i högermarginalen.

Till salu: Aliborgs Ask for Tracy Turnblad...

...eller Pixie (engelska för älva), som hon kallas, har nu kommit upp i storlek så pass att det är dags att hitta hennes nya ägare!

När hon är såld meddelar jag det på hemsidan och här i bloggen.

Pixie vägde 97 g när hon föddes, och det stod snabbt klart att hon inte kommer att bli någon stor chihuahua. Vi räknar inte med att hon kommer att väga över 1,3 kg som vuxen.

Pixie på promenad
 
Även om hon inte är stor har hon från födseln varit pigg och framåt, hon leker och springer och busar med de andra chihuahuorna, och ingen kan "sätta sig" på henne, då säger hon till på skarpen!
På veterinärbesiktningen kollade veterinären lite extra på hjärta/lungor/vattenskalle, som är sådant som kan orsaka dålig tillväxt hos människor och djur, men inga fel hittades, hon är helt frisk.
Rasstandarden för chihuahua accepterar hundar mellan 500 g och 3 kg, så hon är heller egentligen ingen extremt liten chihuahua...

Pixie på språng...

En chihuahua av den här storleken kräver dock en ägare som inte har några fördomar mot hundväskor eller hundkläder ;)
En chihuahua vill alltid följa med, var du än går, men har man korta ben kan man behöva lite hjälp om promenaderna blir för långa, och en liten kropp kyls ner snabbare än en stor och behöver ofta en tröja på vintern för att inte tappa för mycket vikt.

Den har däremot samma behov av sällskap och aktivering som en stor hund, och den ska absolut inte "slippa" gå ut bara för att den är liten! Det som är fascinerande med chihuahua, oavsett om den väger 0,5 eller 3 kg, är att det är väldigt mycket hund i den, den tar mycket mer plats i hemmet än vad man kan tro ;) , och den är alltid intresserad av dig och av vad du gör, vart du ska och allting som händer i omvärlden. Vilket gör, som jag ser det, att man får väldigt mycket tillbaka som hundägare!

En strumpa ÄR en hundleksak!

Nu vid 15 veckors ålder väger Pixie 800 g och vi uppskattar som sagt hennes vuxenvikt till ca 1,3 kg.

Pixie (i tröja) på varmaste platsen i huset, Ians rygg...

Som Pixies blivande ägare måste du ha tänkt igenom ditt hundköp grundligt, en chihuahua blir ofta 15 år eller äldre. Det spelar ingen roll om du bor i lägenhet eller hus, i stan eller på landet, men hur än ditt eget liv skiftar under hundens livstid måste det finnas plats, tid och engagemang nog för hunden. 

Mer om rasen och föräldrarna finns på vår hemsida www.elmeberg.com , har du frågor om chihuahua eller Pixie är du välkommen att ringa Heléne på 0481-21133 mellan kl 8-21, även helg.Penny har flyttat

Aliborgs Ask for Penny Pingleton har hittat en ny flock att leka med, på västkusten, och allt går bra enligt rapport efter den första natten. 

Systern Pixie var däremot lite ledsen i går kväll, gå och lägga sig utan värmedynan ;) det går ju inte! 

Pixie har blivit stor nog att flytta hemifrån, hon också, hon väger nu 760g och är 14 veckor. Pigg och frisk och mycket framåt! Jag ska försöka ta nya bilder och skriva ner lite info om henne snart.

Tills vidare finns det bilder här:

RSS 2.0